Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. március 27. 09:54 | PP-Eletforma

MASSZÁZS

Az érintés gyógyító ereje

A simogatás természetes gesztus. Akik ezt nem kapják meg, hajlamosak lesznek a depresszióra, agresszióra. A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a felnőttek úgy viszonyulnak egymáshoz felnőttkori kapcsolataikban, mint ahogyan csecsemőként és gyermekként szüleikhez.

Masszázs, babamasszázs

Azokban a családokban, ahol nem takarékoskodnak a simogatással, a testi érintéssel, a gyermekek egészségesebbek, a fájdalom iránt kevésbé érzékenyek és a fertőzésekkel szemben ellenállóbbak lesznek. Ezek a gyermekek általában jól alszanak, barátságosak, kiegyensúlyozottak és sikeresebbek.

Okleveles csecsemő- és gyermekmasszázs oktató vagyok, s tudom, mit jelent a kicsi számára az érintés, a szeretet.

A csecsemőmasszázs elemei:

  • indiai masszázs
  • svéd masszázs
  • reflexológia
  • érintésrelaxáció
  • mozgást koordináló gyakorlatok

A masszírozott babák boldogabban, kevesebb feszültség éri őket, kiegyensúlyozottabbak. Segíti a masszázs a széklet és a gázok kiürülését, javítja a puffadás okozta rossz közérzetet. Az anyamacska idejének felét a kiscica nyalogatásával tölti.

A stimuláció elősegíti a bélrendszer működését. Sosem lehet hasfájós kiscicával találkozni. A masszázs enyhíti a fogzási és növekedési fájdalmakat, csökkenti a testvéri féltékenységet, erősíti az idegrendszert, immunrendszert, ezáltal minden szerv működésére kedvezően hat.

Elősegíti a stressz és a relaxáció egyensúlyát, ezáltal a tolerancia, intelligencia fejlődését. Könnyebben fel tudják dolgozni a babák a környezetükből áramló ingereket. A masszírozott csecsemők kevesebbet sírnak, az éber állapotban kevésbé nyűgösek, gyorsabban elalszanak.

A bizalmat, szeretetet, melegséget, tiszteletet, összetartozás érzését, a biztonságot, amelyek a masszázs alapelvei, a gyermek magával viszi felnőtt korába. Az érintés nélkül felnövő gyermekek agresszívakká válnak, hajlamosak arra, hogy saját gyermekeiket is elhanyagolják. Mindezeket állatkísérletek is igazolják.

A masszázs az egészségmegőrzés bevált eszköze széles e világon. Elősegíti a családcentrikus értékek létrejöttét. Minden babának lehetőséget kellene kapnia, hogy megtapasztalhassa a szeretetteli, egészséges és biztonságot jelentő, életre szóló javakat. Természetes törvényszerűség, hogy az embereknek éltető érintésre van szükségük ahhoz, hogy testük, szellemük, lelkük és kapcsolataik egészségesek legyenek.

Egyre inkább hiszek abban, hogy az olajos masszázs segítségével egészséges, szeretni képes, másokra is figyelő emberi teremtményeket lehet formálni.

Forrás: www.ujszo.com

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!