Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 01. 11:00 | Krajcsó Judit

JÓZANODUNK!

A 7 legdurvább alkoholos sláger – macskajajra

Nagy buli volt az éjjel vagy csak szolidan koccintgattál? Ha most éppen macskajajgatsz, akkor ráerősítünk egy-két pohárka alkoholos slágerrel. Jöhet a kutyaharapás szőrivel, néhány tavalyi, ám hasznos szeszes információval együtt. Hallgasd, olvasd és józanodj!

 

A jó magyar ember, ha éppen nem munkába indul, egy kupica pálinkával kezdi a napot. Ahogy a franciáknál a konyak, a skótoknál whisky, úgy nálunk a pálinka a nemzeti kincs. Csakhogy a pálinka előállítása lényegesen több tudást, törődést és munkát igényel az előző kettőnél. Azt nem tudni, hogy orvosilag bizonyították-e, de nagyapám szerint csökkenti a magas vérnyomást.. (ő legalábbis erre fogta).No és melyik a legtöbbet fütyörészett pálinkás dalunk?

A whisky kedvelők viszont szívesen lennének most azoknak a kacsáknak a helyében, akik megcsípték a világ egyik legjobb állását. A szárnyasok ugyanis mindennap friss forrásvizet kapnak és a legfinomabb whiskey alapanyagokból falatozhatnak. A dolog “apró” szépséghibája, hogy a késztermékből azonban nem jut nekik…De Charlie majd duplán iszik, helyettük is. A dalban legalábbis.

Vörös, fehér vagy rosé? A borértő embernek van kialakult ízlése, pontosan tudja, mit szeret és mit nem. Nem sajnáljuk a pénzt egy palack jó borra, különösen, ha ajándéknak szánjuk…
“A bor spirituális olajtartalmú ital. Minden borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Az érkezőt a már bennlévők énekszóval és virágesővel várják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meg gyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja, ez ellen nem lehet védekezni…Azt mondom tehát, bort igyatok! Aztán majd kedvet kaptok a csókolózásra, a virágszedésre, a barátságra, a jó, mély alvásra, a nevetésre, és újság helyett reggel költőket fogtok olvasni. (Hamvas Béla: A bor filozófiája…részlet)
Baráti összejövetelek, kettesben töltött esték elmaradhatatlan nedűje. Főleg egy pohárka nyári bor…

Legtöbben a sörre esküsznek, ha a másnaposságot kívánják “enyhíteni”. Azt tudtad, hogy 2016-ban 20 hazai kisüzemi sörfőzde legkiválóbb söreire szavazhattak a fogyasztók? Mostanra már az is kiderült, hogy ki vitte el a “sörpálmát”. Itt olvashatsz róla!
De az Aranyökörben, a haveri körben már lehet, hogy ezt isszák…

Nem végeztünk kutatást, hogy ki mennyit ivott tegnap, de az biztos, hogy azok a nők jártak jobban, akik pezsgőt fogyasztottak. Madame Pompadour szerint ugyanis: “„A pezsgő az egyetlen olyan bor, amitől a nő azután is szép marad, hogy ivott belőle.”
Azt tudtad, hogy valószínűleg a pezsgő miatt veszítette el Napoleon a waterlooi csatát? Erről is írtunk nemrég.
Mindenki szereti a pezsgőt…Shaggy legalábbis erről dalol, mi meg akár táncra is perdülhetünk.

Hányás, eszméletvesztés, remegés…Ezek az alkoholmérgezés jelei. Reméljük, hogy a legtöbben tudták a mértéket. Bár ha úgy ittak, mint Gesztiék, és folyt befelé a gin, rum, sör, bor, likőrök bármilyen sorrendben, akkor velük még mindig forog a világ…

A napokban adták közre azt a listát, amelyen a legújabban elfogadott lány és fiúnevek szerepelnek. Az ‘Alkohol” még hiányzik róla…

BOLDOG ÉS SIKERES ÚJ ESZTENDŐT!

 

 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!