Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több
2008. október 14. 14:00 | PP-Eletforma

INFLUENZA

13 csodaszer az influenza ellen!

Úgy érzi magát, mint akin átment az úthenger? Ha zúg a feje, minden tagja fáj, és tüzel a homloka, valószínűleg influenza támadta meg, és ez a szörnyűség addig tart, amíg ki nem lábal belőle.

Az influenza alattomos vírusa olyan, mint a hétfejű sárkány. Mutációs képessége korlátlan.Létezik-e védelem ellene? Ha elővigyázatossági intézkedéseket nem tartottunk be, akkor az antibiotikumok se sokat segítenek, mivel fertőzésről van szó.

A következő módszerekkel azonban enyhíthetjük a tüneteket:

 - Maradjunk otthon! Mivel a vírus futótűzként terjed, nem érdemes munkamániából mártírszerepet vállalni és az utolsó erőnkig dolgozni. A lázmentesség napjáig pihenjünk otthon, és ha a gyerek beteg, őt se engedjük iskolába, óvodába.

- Pihenjünk eleget! Az ágyban fekvés létfontosságú, mert így elegendő erő és energia marad a betegség elleni küzdelemhez. A nyughatatlanság legyengíti az embert, és ez szövődmények kialakulásához vezethet.

- Igyunk sok folyadékot! Ez megakadályozza a szervezet kiszáradását és az amúgy is étvágytalan időszakban legalább a folyadékok által hozzájuthatunk a megfelelő tápanyagokhoz. A könnyű levesek, zöldség és gyümölcslevek, teák, jól megfelelnek erre a célra.( a legtöbb vitamin a cékla és répalékben van!)A szénsavas üdítőket viszont kerüljük, mert ezektől felfúvódik a gyomor, és az émelygést tovább fokozza.

- Gargalizáljunk sós vízzel! Mivel a betegséget gyakran torokfájás is kíséri, a sós vízzel való öblögetés leoldja az összegyűlt váladékot. Oldjunk fel egy kiskanál sót fél liter meleg vízben, öblögessünk vele, de ne nyeljük le, mert a magas nátriumtartalma miatt esetleg árthat. A fájdalom enyhítésére viszont kiváló módszer.

- Szopogassunk cukorkát! Ez jó a torokszárazság ellen és a cukor az étvágytalanságunk mellett jó energiapótló szer.

- Használjunk párásítót! A betegszoba levegőjének páratartalmának emelése jó hatással van, a száraz köhögésre, a torokfájásra és a kiszáradt orrjáratokra.

- Szellőztessünk, de ne tartózkodjunk huzatban!

- Kezeljük az orrunkat! A sok orrfúvástól kivörösödött orrunkat zsíros krémekkel, kenőcsökkel kenegessük.

- Tartsuk melegen a testünket! A melegítőpárnák és a melegvizes palackok jót tesznek a fáradt és meggyötört izmoknak.

- Melegítsük a lábunkat! Áztassuk a lábunkat meleg vízben, mert ez meglepően hatásosan csökkenti a fejfájást és oldja az orrdugulást.

- Jótékony a hátmasszázs! A hát alapos átdörzsölése segít az immunrendszer aktiválásában, és mind amellett még jól is esik.

- Fogyasszunk könnyű ételeket! A menü pirítósból, banánból, reszelt almából, tehéntúróból, főtt rizsből vagy kevés joghurttal ízesítet főtt krumpliból álljon.

- Szedjünk fájdalom és lázcsillapítót! Mivel a tünetek többnyire délután és este jelentkeznek hevesebben, erre az időszakra időzítsük a gyógyszerszedést!

Természetesen a dohányzást, az alkoholfogyasztást, a csókolózást és a nagytakarítást is kerülni kell a gyógyulás érdekében!

Krajcsó Judit

kulcsszavak:

Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!