Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
| Több
2011. december 17. 22:13 | PP-Eletforma

KÉRÉS

Kérlek Istenem, segíts bennünket!

Kérlek, segíts, hogy képesek legyünk félretenni hitetlenségünket, a tegnap és holnap gondjait, hogy tudjuk szeretni, értékelni azt, ami van; és ne az elégedetlenség keserítsen meg újra és újra.

Istenem, segíts bennünket abban, hogy ez a hét ne a rohanásról, egymás letaposásából és a féktelen vásárlásból álljon!

Emlékeztess arra, miért is gyújtottuk meg a harmadik gyertyát a koszorún, és mit is suttog halkan az igazi Aranyhét mindannyiunknak. Nyisd ki a füleinket, hogy ne az ordítást, ne a pompát, ne a színes lámpákat és hangzavart fogadjuk be…

Mondd el újra és újra, hogy ne legyen bennünk hivalkodás; ne a kapás, hanem az adni vágyás öröme éljen bennünk. Ne engedd, hogy elvakítson a csomagolás, a szemét, a kábító reklámok, a hiúságunkat legyezgető legtökéletesebb ajándék bitorlása.

De gyertyát gyújtani, ropogós terítőt borítani az asztalra, együtt körbeülni az asztalt, és közösen örülni…

Taníts meg minket megállni, megpihenni és megcsendesíteni Önmagunkkal és másokkal.

Tanítsd meg észrevenni gyerekeink szemében a várakozást, a csodavárás izgalmát, ami belőlünk már hiányzik.

Kérlek, segíts, hogy képesek legyünk félretenni hitetlenségünket, a tegnap és holnap gondjait, hogy tudjuk szeretni, értékelni azt, ami van; és ne az elégedetlenség keserítsen meg újra és újra.

Engedjük el azt, és akit el kell engednünk: halottainkat, a búcsúzókat, a minket elhagyókat; és hívjuk be azokat, akik bebocsátást kérnek hozzánk, akik kezet nyújtanak felénk.

Mutasd meg, hogy miként békéljünk meg Önmagunkkal, hibáinkkal és vétkeinkkel, és hogy miként lépjünk rá arra az Útra, ami kijelöltetett számunkra.

Emlékeztess az igazi Csodára, amiben már nem hiszünk, mert már hitünk sincs.

És segíts abban, hogy amit kapunk, azt fogadjuk el, és amit adnak, azzal élni is tudjunk . És ne csak Karácsonykor…

 

kulcsszavak:

Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Kostyák Lászlóné
2011-12-17 - 09:03

Örömmel üdvözlöm ezeket a szépen megfogalmazott sorokat! Sajnos az emberek nagy része a Karácsonyi ünnepeket nem a szeretetnek és a családdal együtt töltött időnek szenteli, hanem a vásárlásnak, óriási étkezésnek fontosságát helyezi előnybe. Köszönöm, hogy valaki leírja az ünnep igazi értelmét!

Éva
2011-12-17 - 09:19

Szeretnék csatlakozni az előttem hozzászóló hölgyhöz, és köszönöm a cikk írójának, hogy van még igazi szívvel teli “Karácsony várás” is! Bár igazából azt gondolom, hogy talán ez benne van minden emberben, csak elrejti érzéseit, és inkább a köznek él.

Sándor
2011-12-17 - 10:35

igazán köszönöm, hogy a sok durvaság és mocskolódás közepette Valaki leírta ezt a szép és hiszem, hogy Istennek tetsző bizonyságtételt.
Isten áldása legyen a bizonyságtevő életén, és családja, szerettei életén is. “Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen hanem örök élete legyen”

zsolesz
2011-12-17 - 16:56

Valóban szép szavak,kell ennyi a megfáradt magyar embereknek.
köszönöm.
Sajnos szégyenlem magam.hogy a mai médiában , hírekben , kommentekben,csak a szemét,ámítás,hazugság,agresszió a jellemző.
Mi engedtük szabadjára ezt az erkölcsi szemetet,és most lehajtott fejjel szégyenkezünk.
Egy jó hír a Jó embereknek: nem tart már sokáig ez az állapot,és hamarosan minden újságírónak,és hozzászólónak felelnie kell az általa megosztott szavakért,gondolatokért.
Sokak számára fog még meglepetéseket okozni a következő pár esztendö….
Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket Jó emberek….


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
| Több

Szösszenetek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!