Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
Megosztás:
2010. június 26. 22:17 | PP-Eletforma

DOBOGJ!

Az 5 legszerethetőbb emberi tulajdonság

Ha feltennék Önnek azt a kérdést, hogy vajon melyik az öt legszerethetőbb és legjobb emberi tulajdonság, vajon mit válaszolna? Sorba venné szerettei, kedvese, legjobb barátai tulajdonságait, és felsorolná őket? Vagy nem tudná ezt tenni, mert nem talált még olyan embert, akiben ezek, az Ön számára értékes vonások mind megvannak?

Érdekes kérdés ez, és egyáltalán nem könnyű megválaszolni, hogy vajon mit is tartunk mi a legjobb emberi tulajdonságoknak? Persze mindenkinek van egy saját listája, bár az is lehetséges, hogy még soha nem gondolkozott ezen.

És vajon ezek a tulajdonságok saját magunkra is igazak? Egy vizsgálatban a szakértők megkértek több száz középiskolást, hogy mondják el, milyenek is ők maguk, milyen pozitív és negatív tulajdonságaik vannak. Érdekes, hogy a tizenévesek magukról sokkal több jó vonást soroltak fel, mint negatívat.

Melyek voltak azok, amelyet a legtöbben pozitívnak tartottak? A pozitívan gondolkodó, a szerelmes, a magabiztos, a gondtalan, a normális, az életvidám, a társaságkedvelő, a kedves, a lelkes, az értelmes, a segítőkész, a jó emberismerő, de a kacagó és a gyerekes is dicsérendő belső vonásként szerepelt náluk.

Hogy ebből a listából mit vonhatunk le következtetésként? Hogy a legszerethetőbb ember ilyen:

1. társaságkedvelő, akinek sok jó emberi kapcsolata van, és jól ki is ismeri a másikat. 2. Még mindig érzelmek, a szerelmes ember a legvonzóbb látvány, kivéve azoknak, akik valamilyen okból kifolyólag pont a szerelemről nem szeretnének egy szót sem hallani.

3. Értelmes legyen és okos.

4. Nem kell annyira komolyan venni a világot. Aki folyton kesereg és negatívan látja az életet – főleg, ha ennek hangot is ad -, nem szimpatikus a többiek számára.

5. A kedvesség és a aegítőkészség elengedhetetlen "összetevője" a szerethetőségnek – bár ellenpéldát is ismerünk, nem is egyet.

Vagy nincs is értelme listázni a jó tulajdonságokat? Lehetséges. A lényeg, hogy ha körülnézünk, olyanokat lássunk, akik fontosak nekünk. És akiknek mi is fontosak vagyunk…

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
Megosztás:

Szösszenetek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!