Facebook hozzászólás
889

Zsíroskenyér parti vegáknak

Ha van „vegazsír” otthon, meghívhatják a barátaikat a „vegások” is, tarthatnak szittyapartit, amely köztudottan „zsíros deszka” és lila hagyma lakoma.
Mindenki szeretni fogja, bezsebelhetők érte a dicséretek, alig győzhető a repetaigény, csak legyen elég kenyér otthon.

Zsíroskenyér parti, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

1 púpozott evőkanál kókuszzsír
1 bögre olaj, lehet olíva, szőlőmag vagy más, amit szeretünk. A képen látható zsír lenmagolajjal készült.
4 evőkanál szezámmag
4 evőkanál napraforgómag
2-4 evőkanál tökmag
1 nagyobb alma
1 nagy közepes fej vörös hagyma
1 kis lila hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál mustár

Fűszerek:

1 mokkáskanál bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (ha van)
1 teáskanál füstaroma (ha van)
1 teáskanál

Tehetünk bele más fűszereket is, amelyeket szeretünk, a felsoroltak közül el is hagyhatunk, legyünk ötletesek, ízlésünk szerint variáljunk.

Elkészítés

Tegyük az olajat egy tapadásmentes serpenyőbe és aprítsuk bele a hagymákat. Miközben a hagyma sü,l aprítsuk bele az almát vékony szeletekre vágva. Fedjük le, és hagyjuk nem túl magas hőmérsékleten teljesen puhává sülni. Vigyázzunk rá, ne égjen le. Ha nagyon sülne, adjunk hozzá pár csepp vizet.  Míg az alma és a hagyma sül, őröljük meg a magokat. Ha elég puhának és sültnek ítéljük a hagymát és az almát, zúdítsuk bele az őrölt magokat is az olajba. Folytonos keverés mellett pirítsuk a magokat is egy darabig. Vigyázni kell rá, a magok piruljanak ugyan, de nem szabad leégniük. Fűszerezzük a receptben felsorolt fűszerekkel. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni kicsit, hűljön jó néhány percet. Ekkor keverjük el benne a kókuszzsírt. Keverjük bele a szójaszószt és a mustárt. A keveréket botturmix vagy turmix segítségével keverjük homogén masszává. Tegyük bele a végleges tartójába, és a hűtőben hűtsük ki. Hűlés közben néhányszor keverjük fel, hogy a benne lévő magok ne ülepedjenek le az aljára. A massza néhány óra alatt megszilárdul és besűrűsödik.

A legegészségesebb fasírt, amit valaha ettél
A fasírttal nemigen lehet mellélőni, gyakorlatilag egyetlen elrontási módja van, ha nem fűszerezzük meg eléggé, és ízetlen lesz a fasírtunk. Itt egy maximálisan egészséges változat pulykahúsból, szinte zsiradék nélkül.

 

Mentés



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!