Facebook hozzászólás
609

Zöldséges csirkehúsos alagút

Remek módja a húsok elkészítésének, ha bacon köntösbe bújtatjuk őket. Ha őzgerinc formában sütjük, akkor pedig nemcsak finom, hanem látványos étel lesz a végeredmény. Érdemes kikísérletezni azokat a variációkat, amiket a család igazán szeret.

Zöldséges, csirkés alagút, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 közepes db brokkoli
30 dkg zöldborsó
3 db tojás
10 szelet bacon
10 dkg sajt
2 csapott ek liszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
4 ek olaj
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst felcsíkozzuk, olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A brokkolit rózsáira szedjük, és a zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, reszelt sajtot, a megsült húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, összekeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk baconnel, beletesszük a zöldséges húst, ráhajtjuk a lelógó szalonnát, és készre sütjük.Miután megsült és kihűlt, tálcára borítjuk, és felszeleteljük.

Pulykakoszorú
Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, karácsony közeledtével akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!