Facebook hozzászólás
1 699

Zöldséges borjúragu – Kovács György receptje

Borjúragu receptet kaptunk Kovács Györgytől, és ez az étel nagyon finomnak tűnik. Borjúhús hiányában nyugodtan készíthetjük marhából.

Zöldséges borjúragu, Kép: Kovács György
Kép: Kovács György

Hozzávalók:

400 g borjúcomb
3 evőkanál búzaliszt
2 evőkanál vaj
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 közepes fej zellergumó
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
2 nagy fej gomba
50 ml  fehérbor

csipet őröltbors
2 db babérlevél
500 ml zöldségalaplé (kockából)
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, a zöldségekből kis gömböket vágunk kisebb karalábévájóval. (Vagy lustábbak kockázhatják is.)
A vajat felhevítjük, a húst vékonyan lisztbe forgatjuk, majd a vajon lepirítjuk.
Kivesszük a zsiradékból a hús, és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, lepirítjuk, majd a paradicsompürével még picit pirítunk rajta. A húst visszahelyezzük, és alaplével, (ha nincs, akkor vízzel) babérlevéllel, kakukkfűvel félpuhára pároljuk. Menet közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Ha félig megpuhult, a gömb alakú zöldségeket hozzáadjuk, fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk. Mielőtt elkészülne, a gombát apró kockára vágjuk, lepirítjuk, és a raguhoz adjuk. Rizzsel tálaljuk.

Pot au feu – fazék a tűzön
A pot au feu (ejtsd: potofő) egy jó erős marhahúsleves, zöldségekkel, burgonyával tálalva, bagettel, mustárral, tormával körítve. Legalább 3 órát fő, de tulajdonképpen sok teendő nincs vele. Mennyei étel!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!