Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 08. 15:00 | Krajcsó Judit

Zöldborsós tésztasaláta – a családi kedvenc

Már leszedtük, és kipirgáltuk a cukorborsót, és rögtön így frissen össze is hoztuk néhány zöldséggel egy jó adag tésztasalátához. Sőt, még egy pikáns öntettel meg is koronáztuk. Önálló ételként is megállja a helyét, de natúr sültek mellé is kiváló.

Zöldborsós tészta

Zöldborsós tésztasaláta

Hozzávalók
(4 személyre)

● 6 kisebb paradicsom
● 1 csokor újhagyma
● 2 evőkanál olívaolaj
● 10 deka zöldborsó
● 20 deka fodros széles metélt
Az öntethez:
● 4 deka parmezán sajt
● 15-20 szál snidling
● 10 deka majonéz
● 2 deci natúr joghurt
● 1-2 csipet porcukor
● 1 kiskanál mustár
● 1-2 kiskanál citromlé
● 2 szál friss majoránna
● só, őrölt fehér bors

Elkészítése
A zöldborsót 2-3 evőkanál vízzel puhára pároljuk, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A paradicsomokat megmossuk, és kisebb kockára vágjuk. Az újhagymákat megtisztítjuk, és zöldjükkel együtt felkarikázzuk.
A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük (de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl puha, ragacsos). Leszűrjük, egy nagyobb mély tálba csúsztatjuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a zöldborsót, a hagymát, a paradicsomot, és lazán összekeverjük.
Az öntethez a sajtot lereszeljük, a leöblített snidlinget (néhány szál kivételével) ollóval apróra vágjuk. A majonézt a joghurttal, sóval, borssal, mustárral, citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot.
Tálaláskor a tésztát átkeverjük, egy tálba terítjük, és megöntözzük a mártással. Snidlingszállal és majoránnával díszítjük.

 

saláta

 

 

A macedónok kedvenc salátáját kóstoltad már!? Kattints a receptért, érdemes!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!