Facebook hozzászólás
487

Zöldborsós csirkemáj rizzsel

A csirkemáj és a zöldborsó jó barátok, egyiknek sincs szüksége hosszú főzési időre. És ne felejtsük el, hogy a májat csak elkészülte után sózzuk meg, különben megkeményedhet.

Csirkemáj, Kép: tesco.hu
Kép: tesco.hu

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg zöldborsó
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2,5dl rizs
0,5l víz
zsír

bors
majoranna
1 cs. petrezselyemzöld
1 teáskanál  ételízesítő
1 mokkáskanál curry

Elkészítés:
A kisütött szalonna zsírján megfonnyasztjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összekockázott májat, a fokhagymát, a borsot és a majorannát.  Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. 10 perc múlva nézzünk meg egy májat. Ha nem véres a belseje, kész. Ekkor kissé megsózzuk.

A rizshez egy kis zsíron megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a rizst és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a curryt, a fokhagymát, az ételízesítőt, és felöntjük  vízzel. 15-20 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.

Kapros-tejszínes csirkemáj juhtúrós sztrapacskával
A csirkemáj igen változatosan felhasználható belsőség, és aki nem idegenkedik az ilyesmik fogyasztásától, ezt a receptet is valószínűleg szeretni fogja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!