Facebook hozzászólás
4 064

Zöldborsós csirkemáj hagymás rizzsel

Nagyon sokan szeretik a csirkemájat, finom, olcsó alapanyag, ezerféle módon variálható. Mi most zöldborsóval készítettük, talán ez az egyik legismertebb elkészítési mód mind közül. De mint tudjuk, egy újszülöttne minden vicc új.

Zöldborsós csirkemáj, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg zöldborsó
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 bögre (2,5dl) rizs
0,5 l víz
zsír

bors
majoranna
1 cs. petrezselyemzöld
1 húsleves kocka
1 mokkáskanál curry

Elkészítés:

A kisütött szalonna zsírján megfonnyasztjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összekockázott májat, a fokhagymát, és a só, valamint a curry kivételével a fűszereket. Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. 10 perc múlva nézzünk meg egy májat. Ha nem véres a belseje, kész.Csak a tányéron sózzuk az elkészült májat.

A rizshez egy kis zsíron megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a rizst, és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a curryt, a fokhagymát, és felöntjük a vízzel, amiben feloldottuk a húsleveskockát, és lefedve 15-20 perc alatt készre főzzük.

Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges. A vitát nem mi fogjuk eldönteni, mindenkinek magának kell tudnia, szerinte mi a helyes út a máj felé vezető úton.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!