Facebook hozzászólás
348

Zöldbabsaláta tarármártással

Most, hogy friss zöldbab-hegyekkel telik meg reggelente a piac, alig várom, hogy valami ínyencséget készítsek belőle! Már ránézni is gyönyörűség! Jönnek a grillezős esték, bármelyik sülthöz isteni kísérő! Csak arra vigyázz, hogy a tartár gyorsan romlik, ezért a tálalásig csak a hűtőben tarthatod! Utána meg arasd le a babért!   

Friss zöldbab közelről, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 2 tojássárga
  • 1 egész főtt tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 %-os ecet ízlés szerint

Elkészítés:

Pucold meg a zsenge zöldbabot, hagyd egyben, és főzd puhára annyi sós vízben amennyi éppen ellepi. Hagyd levében kihűlni, amibe rögtön a főzés után önts ízlésednek megfelelő mennyiségű ecetet. A tojásból és a tejfölből készíts tartármártást. A kihűlt zöldbabot tedd egy jénaiba, gusztán, egymás mellé, párhuzamosan a szálakat. Öntsd rá a tartárt, és legalább egy fél órát hagyd a hűtőben. Kockára vágott keménytojással, és apróra vágott petrezselyemmel díszítsd tálalás előtt!

Száraz, fehérboros fröccs illik hozzá! Egy szelet sonkával egy könnyű nyári vacsora is lehet belőle! Jó étvágyat!

Tudtad, hogy a zöldbabot is lehet remekül kovászolni? Ezt egy remek budai étteremben láttam!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!