Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 22. 18:00 | bulkshop.hu

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával

Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

Zöldbab vegán szószban, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 2-3 főre

1/2 csomag natúr tofu*
4 dl zabtejszín / más növényi krém (talán a kókuszkrém kevésbé)
4 gerezd fokhagyma apróra vágva / zúzott
1/2 kávéskanál fokhagymapor
10 cm-nyi póréhagyma vékonyra szeletelve / 4 szál újhagyma
borsszerecsendiókömény, mindenből egy kevés
1 evőkanál inaktív élesztő**
1 kávéskanál vagy több 
egy löttyintésnyi olíva olaj (kapható boltjainkban)
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő / csak, ha sűrűbb mártást szeretnénk
kis csomag (45 dkg) zöld vajbab
fél zacskó gluténmentes szarvacska tészta / más tészta

Elkészítés

1. A szósz elkészítése alatt főzzük ki a tésztát.
2. A póréhagymát az olajon pároljuk üvegesre.
3. Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük át néhányszor és adjuk hozzá a sót, fűszereket és a babot.
4. Turmixoljuk össze a zabkrémet és a tofut. A turmixhoz adjuk hozzá a fűszereket is.
5. Pároljuk a babot 3-4 percig, ezután öntsük rá a tofus, fűszeres zabkrémet és tegyük bele az inaktív élesztőt. Főzzük fel, rotyogtassuk kicsit, de csak egy kicsit. A zsenge bab hamar fő, ne főzzük ronggyá.
Ha túlságosan levesesnek éreznénk a szószt, habarjuk be pici vízben oldott keményítővel.
Kóstoljuk meg, ha elég puhának ítéljük a babot, kész a mártás.
6. Forgassuk a mártásba a kifőtt, leszűrt tésztát.
7. Megszórhatjuk zöld vagy szárított fűszerekkel, bolti növényi sajttal.
Készíthetünk rá vegán „parmezánt”.***

Megjegyzések:
*A szósz a tofu kihagyásával is elkészíthető, de így mindenképpen fehérjedúsabb.
**Az inaktív élesztő hivatott pótolni a vegán ételekben a sajtos ízt. Nagyon sokan imádják az ízét, de legalább annyian ki nem állhatják. Ha ez utóbbi csoportba tartozunk, a szósz intenzívebb fűszerezésével élesztő nélkül is finom szószt készíthetünk.
*** A vegán parmezánt kesudió, só és kevés inaktív élesztő összedarálásával készíthetjük.

Céklás keksz, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

 

 

A könnyű vegán vacsora után talán jól esik még egy egészséges, céklás keksz is. Ha kedvet kaptál rá, kattints a képre a receptért!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!