Facebook hozzászólás
610

Zöldbab provanszi módra

A francia konyha gazdag hamar asztalra adható zöldséges ételben. Egyszerű receptek ezek, amelyek fűszerezését saját ízlésünk szerint variálhatjuk, alakíthatjuk. Ez a provanszi recept is ilyen, elbír egy kis babérlevelet, de más zöldfűszerekkel is próbálkozhatunk.  

Hozzávalók:

1/2 kg zöldbab

1 fej lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

olaj

só, bors

 

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olajon pároljuk. A zöldbabot megmossuk felvágjuk, ha mirelitből készítjük, akkor egyszerűen ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Az eredeti recept szerint elegendő 10 percig párolni egy kis vízzel, de a farnciák roppanósan szeretik a zöldbabot. Ha puhábban szeretjük, akkor pároljuk tovább. A paradicsomot felkockázzuk és 5 percre a babhoz adjuk. Tálaláskor friss paradicosmmal díszíthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!