Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 14. 15:00 | László Márta

Zellerkrémleves – egyszerűen

Szomszédaim rendszeresen meglepnek valamilyen telekről, vidéken élő anyukától származó zöldséggel, gyümölccsel. Legutóbb rengeteg zeller érkezett, és nem tudtam ellenállni ennek a remek receptnek! Nemcsak nyáron, télen is remek ötlet! Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges!  

Zellergumók levéllel, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Pucold meg a zellert, és vágd vékony csíkokra. Forró zsírban némi vízzel és sóval fedő alatt párodl puhára. (Figyelj, gyorsan puhul!) Szórd meg a liszttel, és engedd fel vízzel. Forrald fel, és jöhet a botmixer. Pépesítsd, majd öntsd hozzá a tejet. Egyet rottyan, és kész. Kínáld levesgyönggyel, vagy pirított zsemlekockával és egy kis tejföllel! Jó étvágyat!

Sajtos brokkolikrémleves
Szeressük meg a brokkolit, mert nagyon egészséges, és nagyon hasznos a szervezetünknek. Gyakorlatilag egész éven át hozzáférhető, nagyon változatosan elkészíthető zöldség. Ez is egy krémleves!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

befőzés, lecsó, tartósítás, tél

Lecsó tartósítása télire

A lecsót szinte mindenki szereti, és miért fosztanánk meg magunkat attól az élménytől, hogy télen is élvezhessük az ízeit?

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!