Facebook hozzászólás
2 289

Zeller chips – egy egészséges ropogtatni való!

Végre egy egészséges csemege, amit bűn nélkül rágcsálhatunk az esti filmnézés közben. A zeller gumóját most nem a levesbe tettük, hanem fűszeres olajban sütöttük ropogósra, majd majonézes fokhagymaszószba mártogattuk. Felülmúlhatatlan!

 

Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 80 deka zeller,
  • 1 kávéskanál só,
  • 4 evőkanál olívaolaj,
  • 1 gerezd áttört fokhagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hámozd meg a zellert és vágd 6 cm hosszú, vékony hasábokra. Egy tálban keverd össze az olajat és a sót az áttört fokhagymával és pirospaprikával. Keverd bele a hasábokat úgy, hogy mindenhol egyenletesen beborítsa a fűszeres olaj. Terítsd el egy lapos tepsin és kb. 45 perc alatt süssük szép pirosra. Egyszer nem árt átforgatni, mert a tepsi szélén lévő hasábok gyorsabban sülnek. Frissen, forrón tálald. Házi készítésű fokhagymás majonézbe mártogatva mennyei csemege.(forrás: andio.hu)

Kóstoltad már a répából és az édesburgonyából készült chipset? Megtalálod az életforma receptjei között!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!