Facebook hozzászólás
386

Zamatos almás muffin

Ha van egy jó muffin recepted, igazából nagyon gazdag vagy. Bármikor elkészítheted, százféle módon variálhatod, nem kell vele sok időt eltöltened, és mindenkinek ízleni fog. Mi ez, ha nem főnyeremény?

Zamatos almás muffin,Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 12 darabhoz:
24 dkg rétesliszt
1,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
2 db meghámozott, apróra vágott alma
1 tojás
2 dl tej
4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a cukrot és z almát összekeverjük. A tojásokat a tejjel és a vajjal simára keverjük, majd a száraz hozzávalókkal eldolgozzuk. A muffin sütő mélyedéseit kétharmadig töltjük a masszával, 20 perc alatt 200 fokon megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

 

Almafánk
Egy kiadós, tápláló leves, mondjuk gulyásleves után második fogásként már csak egy kis tésztafélét kívánunk. Erre is kitűnő az almafánk. Nagyétkűeknek hús után, desszertként is könnyen lecsúszik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!