Facebook hozzászólás
9 516

Zabkorpás túrógombóc

Ennek a túrógombócnak az a különlegessége, hogy nem búzadarával, hanem zabkorpával és édesítővel készült. Így nyugodtan fogyaszthatják a diétázók, fogyókúrázók is. Isteni finom csemege Dia konyhájából.

Kép: Dia Facebook oldala

Hozzávalók:

  • 50 deka túró,
  • 2 tojás
  • kevés édesítő
  • 5-7 deka zabkorpa (4-5 evők.)

Elkészítés:
A túrót összekeverem az édesítővel, tojássárgájával, zabkorpával és a fehérje felvert habjával, majd kb. 1 órára a hűtőbe teszem. Forró vízben kifőzöm, amíg feljön a víz tetejére. A tészta lágy lesz nem túl kemény.  Édesítős tejföllel meglocsolom vagy bármilyen pudinggal, szósszal. Beleforgathatjuk pirított zabkorpába vagy morzsába is.

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!