Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 19. 12:00 | Kandikó Éva

Vörösboros málnaleves

A nyár nagy ajándékai a gyümölcslevesek. Némelyiket főzni sem kell, csak tejszínnel turmixolni, másokat pedig nem árt azért felfőzni. És vannak olyan prémium minőségek, amikbe jöhet egy kis alkohol is.

Málna, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg málna
1 dl vörösvor
3 dl tejszín
3 dl tej
15 dkg cukor
egy csipet fahéj
Elkészítés:
A málnából a díszítéshez félretettem annyi szemet, hogy hat tányérba majd elég legyen. A félretevés ez esetben lefagyasztást jelent, ugyanis arra gondoltam, hogy bár a leves hideg lesz – tegnap dél óta hűsöl -, mégis milyen plusz királyság lesz benne a fagyott málna, mint természetes hűtőakku. És mivel picike szemek, nem válnak így se ehetetlenné, hamar megolvad a lében. Szóval málnák a mélyhűtőbe. A többi gyümölcsre rászórtam 15 deka kristálycukrot, a fahéjat, majd odatettem főni. Amikor felforrt, hozzálöttyintettem a vörösbort, kicsit rotyogtattam még, hogy az alkohol elpárologjon, majd beleöntöttem a lábasba a tejet és a tejszínt. Ezzel is pöffent egy szelídet a lé, és már készen is voltunk. Csak a passzírozás nyűgje volt hátra, de könnyebben ment, mint gondoltam. Fantasztikus aromája lett a levesnek attól a kevés bortól, mondhatom.

Hideg meggyleves
Nyári hőségben egyszerűen nincs jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. A jó gyümölcsleves bár tartalmas, mégsem vastag és nehéz a sűrítéstől, a gyümölcs megtartja szép élénk színét, a habarás nem csomós benne – és jó hideg!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!