Facebook hozzászólás
505

Vörös áfonyás lazactekercsek – a svéd meglepetésfalatok

Egy kedves ismerősöm hazalátogatott Svédországból, és az apró ajándékok mellett néhány közkedvelt svéd recepttel is meglepett. Ennek az egészséges lazactekercsnek valószínűleg sokan fognak örülni. Ajánljuk vendégváró falatoknak, de akár az uzsonnás dobozok is örömmel befogadják ezeket a finomságokat.

Jávorszarvas máj, hideg rénszarvasleves, medvesült, áfonyakrém – csak néhány érdekesség a svéd étlapokról. Természetesen a fehérjedús halételek is szerepelnek mindenféle formában, ezek megkóstolása is kötelező annak, aki Svédországban jár. Ezt a nagyon egyszerű lazacos finomságot azonban mi is elkészíthetjük itthon.

Füstölt lazac szeletekkel készül Kép: Pixabay
Füstölt lazacszeletekkel készül Kép: Pixabay

Hozzávalók:

2 evőkanál vörös áfonya
2 evőkanál finomra reszelt torma
2 evőkanál aprított kapor
6-8 szelet enyhén füstölt lazac1 kis fej lila hagyma
1,5 dl habtejszín
6-8 kaporlevélke

Elkészítés:

A habtejszínt összekeverjük a vörös áfonyával, a tormával( friss helyett, lehet üveges ecetes torma is), és az apróra vágott kaporral. Az így kapott masszát elosztva egyenletesen rákenjük a lazacszeletekre, és óvatosan feltekerjük. A lila hagymát karikára vágjuk, és a megtöltött lazacszeletekre tesszük díszítésül, miként a kaporlevélkéket is. Pirítóssal tálaljuk!

Tipp: a vörös áfonyát konzervvel is helyettesíthetjük.

Egyen halat, életmentő falat! Megmondjuk melyiket
A halak táplálkozás élettani szempontból rendkívüli beltartalmi értékekkel rendelkeznek, a szív- és érrendszerünk védelmében igen jelentős szerepük van a bennük található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. Íme néhány fontos tudnivaló a tengeri és édesvízi halfajtákról.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!