Facebook hozzászólás
1 003

Vincellér saláta

Nem gondoltam volna, hogy a lila káposzta és a szőlő ilyen közeli, jó viszonyt ápolnak egymással, pedig nagyon jó barátok. Az édes és a sós ízek keveredése nekem nagyon bejön, így bátran ajánlom ezt a salátát a hozzám hasonló ízlésűeknek.

Vincellér saláta, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók egy személyre:
25 dkg nagyon vékonyra szeletelt lila káposzta
egy marék szőlő (mazochisták kimagozhatják)
5 dkg ementáli sajt, de jó kék sajttal vagy camembert-rel is
balzsamecet ízlés szerint
cukor
olaj

Elkészítés:
A sóból, a (2 evőkanál) balzsamecetből, (1 csapott evőkanál) cukorból és (3 evőkanál) olajból vinaigrette mártást készítettem. Ráöntöttem a káposztára, alaposan átforgattam, majd egy éjszakára letakarva a hűtőbe tettem. Fogyasztás előtt rákockáztam a sajtot, belepotyogtattam a szőlőt, borsot tekertem rá, pötyögtettem rá néhány csepp szarvasgombás szőlőmagolajat, és lehetett is enni.

 

Kecskesajtos szőlő – vadító páros
Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés… Pontos mennyiségeket nem adunk meg, ha idő előtt elfogyna a sajtkrém, kapkodjuk be pucéran a szőlőket. Diót is annyit használjunk, amennyit szeretünk, talán van, aki annyira nem rajong érte. Próbáljuk még ki mandulával is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!