Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 14. 14:00 | Kandikó Éva

Villámgyors sós ropogtatni való

Nem kell feltétlenül bonyolultnak lennie egy ropogtatni valónak, amit a barátaink elé szeretnénk tenni egy sörözés, borozás alkalmával. Ebben a receptben zsírt használunk, ami talán manapság meglepő, de higgyétek el, segíteni fog hosszan frissen tartani a sós rudat. Nem mintha erre olyan nagy szükség lenne, hisz pillanatok alatt el fog fogyni.

Sós ropogtatni való, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
20 dkg zsír
2 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál tejföl
2,5  teáskanál só
1 teáskanál őrölt köménymag

Tetejére:
1 tojás
szezámmag, köménymag, mák, lenmag, vagy reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet kimérem egy edényben, hozzáadom a sót, köményt, és a szobahőmérsékletű zsírt, tejfölt és összeállítom a tésztát. Ha szükségesnek látjuk, adhatunk még hozzá tejfölt. 20 percig hűvös helyen pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tetejét megkenem felvert tojással, és megszórom a kiválasztott maggal, lehet az szezámmag, vagy sajt is. Derelyevágó segítségével felszeletelem, beteszem őket a tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütöm. Nem szabad kiszárítani, megbarnítani!

 

Egy édes és egy sós sütemény, amit imádunk!
Ha édességre fáj a család foga, egy finom palacsinta-különlegességet ajánlunk. Ha sósra, akkor jöhet a szendvics pogácsa! Még a gyerekeink is elkészíthetik ezeket a süteményeket, melyek garantáltan a család kedvencei lesznek!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

karfiol, őszi ínyencség, pulyka, saláta

Pulykás sült karfiolsaláta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!