Facebook hozzászólás
526

Vidám polipvacsi a gyerekekkel

A facebookon jött szembe egy video – így mesélt újításáról szerkesztőségi munkatársam, Csarkó Judit online divízió igazgató. Szóval magától elindult az anyag hanggal, képpel – ha már így alakult, végig is nézte. Ha már végignézte, el is mentette. Polipot sütöttek. Virsliből. Na ez kell nekem – mondta! Eljött a pillanat, amikor kiszabadulva a negyedik emeleti lakásból a tőserdei kis ház teraszára kirakta az olajsütőt, és belevette magár a „tenger gyümölcsibe” a két tündéri gyerek anyukája! A siker nem maradt el! 

Polipkák virsliből, Kép: Csarkó Judit
Polipkák virsliből, Kép: Csarkó Judit

Hozzávalók:

  • virsli
  • 2 tojás
  • néhány kanál liszt
  • egy löttyintésnyi tej
  • egy késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor
  • ketchup
  • olaj a sütéshez
  • majonéz/ketchup díszítéshez

Video:
Elkészítés:

A két tojást felvertem, kb. egy kanál tejet is tettem hozzá. Belekanalaztam annyi lisztet, hogy nagyon sűrű nokedlitészta állagú cuccot kapjak. Ment bele egy kevés só és kb. egy evőkanál ketchup is. Egy pici szódabikarbóna, hogy még jobban felfújódjon a tészta. A virsliket kettévágtam, a gömbölyű végét bevágtam, csíkokra. Közben felforrósítottam olajat az olajsütőben. (A kosaras részt kivettem, mert abba csak beleragad a tészta.) A virslik – nem bevágott, gömbölyű – felét bemártottam a tésztába és bedobtam a forró olajba. A vágott szélek azonnal felpöndörödnek, a tésztarész pedig felfújódik. Kész is a polip! Díszítheted majonézzel, ketchuppel! Adhatsz hozzá sült krumplit, kovászos uborkát! Isteni!

Az én töltött virslimet már ajánlottam a focihoz. Most jön az olimpia, akkor is jól fog esni! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!