Facebook hozzászólás
981

Vegán knédli

Azt is írhattuk volna címként, hogy a világ legegyszerűbben elkészíthető knédlije. Nem kell a kifőzéséhez konyharuha, nem kell gőzölni, egyszerűen csak bedobjuk a lobogó, forró vízbe, kifőzzük és mint a mesebeli rizs főzés közben kidagad a fazékból, legalább is alig fér el benne. Az elkészítésnél leírt kelesztési időket betartva elronthatatlan.
Vegán knédli, Kép: bulkshop.hu
Vegán knédli, Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt / fehér búzaliszt / ezek keveréke
1.7 deciliter langyos víz
1/3 csomagnyi friss élesztő
 ízlés szerint

Elkészítés

1. A választott lisztet szórjuk bele egy tálba és a közepén képezzünk egy bemélyedést, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk az élesztőre kevés vizet, kicsit kavarjuk el és fedjük be liszttel. Hagyjuk dolgozni 5 percig.
2. Az élesztős tésztát sózzuk meg és a maradék vízzel dolgozzuk sima tésztává. Ne sajnáljuk a fáradságot, alaposan dolgozzuk ki a tésztát, amíg kezd elválni az edény aljától, sima, fényes, nem ragacsos.
3. Fóliázzuk le a tálat és hagyjuk a tésztát duplájára kelni. A mienk 35 percig kelt.
4. A kelés után formázzunk belőle egy hosszúkás vekni formát, takarjuk le egy konyharuhával és kelesszük újabb 20 percig, amíg látványosan visszahízik.
5. Míg magában hízogat, tegyünk fel egy nagyobb edénybe vizet forrni. A vízbe tegyünk egy kávéskanál sót.
Lobogó forró vízbe tegyük be a knédlinket.
6. NAGYON FONTOS: fedjük be az edényt és bármennyire is kíváncsiak vagyunk, 20 percig ne emeljük fel a fedőt. Megoldásként átlátszó, üvegből készült fedőt használhatunk, azon át gyönyörködhetünk az egyre nagyobbra növő knédliben. Ha nincs üvegfedőnk, készüljünk egy nagy meglepetésre.

Vörösboros vaddisznóragu
Ritka csemege az átlagember asztalán a vaddisznó, inkább csak étteremben rendelünk, ha szerepel az étlapon, és persze ha szeretjük a vadhúst. De sose lehet tudni, mit hoz az élet, érdemes elsajátítani a ragu elkészítésének módját.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!