Facebook hozzászólás
411

Vasárnapi csirkeparádé

Ez a sült csirke igazi adu ász, percek alatt elő lehet készíteni, sülni magától sül, egyáltalán nem szokványos az íze, és egészen biztosan sikert aratunk vele. Érdemes kipróbálni, változtatni a jól bevált, ám talán kissé unalmassá váló vasárnapi rutinon, és a rántott csirke helyett ezt a különleges zvilágú ételt feltálalni.

Vasárnapi csirkeparádé Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók, ha négyen ülitek körbe az asztalt:

1,2 kg csirke vagy egészben, vagy a család kedvenc darabjai: mell, comb, szárny, stb.
1 kg újkrumpli
A pác hozzávalói:
1 l narancslé
4 evőkanál szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
1 teáskanál kakukkfű
bors
2 evőkanál napraforgó olaj
1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
Elkészítés:
Állítsuk össze a pácot! Egy zárható vastag zacskóba öntsük a narancslevet, a szójaszószt, reszeljük bele a fokhagymát és a gyömbért, mehet bele a kakukkfű, só, bors és az olaj. Ebbe a pácba tegyük be a csirkét, zárjuk le a zacskót, és lehetőleg egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
Másnap a csirkedarabokat rendezzük tepsibe, süssük 180 fokos süőben 25 percig. Ekkor vegyük ki a tepsit, egy kevés páclében keverjük el a  kukorialisztet, öntsük a csirkére, majd öntsük fel annyi páclével a húst, hogy félig ellepje a darabokat. Toljuk vissza a sütőbe még 15-20 percre, amíg szép piros nem lesz a csirke bőre, és a szaft be nem sűrűsödik alatta.
Héjában főtt újkrumplival tálaljuk, a tányéron bőségesen locsoljuk meg a szafttal a csirkét.

Erdélyi töltött csirke
A töltött csirkecomb – bár némiképp időigényes az elkészítése -, mindenképpen megéri a fáradságot. Elrontani nem nagyon lehet, a végeredmény pedig megállja a helyét akár egy kritikus anyós előtt is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!