Facebook hozzászólás
368

Vanília puding zacskó nélkül

Nem vagyok ellensége annak, hogy amennyire lehet, megkönnyítsük a saját dolgunkat a konyhában. De azt soha nem értettem meg, miért kell zacskós pudingporból főzni a pudingot, amikor a klasszisokkal finomabb házi változat pont ugyanannyi időbe telik, mint a zakócsat megfőzni.

Vanília puding, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
5 dl zsíros tej
9 dkg kristálycukor
1 db vaníliarúd
3 dkg kukoricakeményítő
5 db tojás sárgája

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet a vaníliarúd magjaival, beledobhatjuk a tejbe magát a hüvelyt is, így intenzív vanília ízű lesz a krémünk. Amíg a tej melegszik, a tojássárgákat keverjük ki alaposan a cukorral és a keményítővel. Amikor felforrt a tej, vékony sugárban öntsük a tejet a cukros tojásra, közben folyamatosan keverjük azt. Végül öntsük vissza a lábasba a folyadékot, és néhány perc alatt szintén folyamatosan keverve sűrítsük be a pudingot. Hideg helyre tesszük kihűlni. A bőrösödést megakadályozhatjuk, ha folpackot teszünk a krémre úgy, hogy az hozzáérjen a krémhez.

Chia puding reggelire
Ezzel a pudinggal még annyi munka sincs, mint a vaníliával, bár szorosan véve nem is puding ez a szó klasszikus jelentése szerint. Reggelire kiváló!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Buja növényzet, dúsan zöldellő pázsit? Vajon mi lehet a titka?

Valljuk be bátran, hogy mi, a kertünk szerelmesei már hatalmas izgatottsággal várjuk, hogy végre valóban…

Íme, 2024 legjobb ötletei lakberendezéshez

Ha te is nyitott vagy az újdonságokra, szívesen dekorálod a lakásodat, és érdekelnek a legújabb trendek a…
1 / 3 451

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!