Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2013. március 12. 11:01 | PP-Eletforma

Rakott túrós zöldbab

A zöldbabot fagyasztott és üveges változatában is megtaláljuk a polcokon és sokféle ízletes étel készíthető belőle minden időszakban. Most egy egytálételt ajánlunk.

Sajtos-túrós zöldbab 

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg zöldbab, (1 üveg)10 dkg sajt, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint.

Elkészítés:
Az előkészített babot enyhén sós vízben, a megtisztított fokhagymával, főzzük puhára, s szűrőben csöpögtessük le. (A fokhagymát dobjuk ki.) Míg meleg, óvatosan – hogy a bab össze ne törjön – adjunk hozzá a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt túrót és a finomra vágott petrezselymet. Egy kivajazott tűzálló tálba szórjunk kevés zsemlemorzsát, terítsük bele a zöldbabos keveréket. A tetejét locsoljuk meg a tojás sárgájával elkevert, kissé sózott tejföllel. Morzsoljunk rá egy kis vajat és előmelegített forró sütőben süssük, míg a teteje meg nem pirul.
Én 15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.

Forrás:http://margit2.extra.hu/konyham.htm#stzbab

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burger, fasírt, kendermag, vegán, vöröslencse

Vegán lencseburger

Jól bírja strapát, szállítható, szendvicsekben magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, másnap is finom, hidegen és melegen egyaránt.

Tovább
alaplé, krémleves, tejszín, zeller

Zellerkrémleves

Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.

Tovább
kukoricaliszt, nemzeti étel, pupusa

Pupusa

Egy könnyű, gyors vagyora mindig jól jön, és ha kicsit különlegesebb is, mint amit megszokott a család, az külön pozitívum.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!