Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2013. március 12. 11:01 | PP-Eletforma

Rakott túrós zöldbab

A zöldbabot fagyasztott és üveges változatában is megtaláljuk a polcokon és sokféle ízletes étel készíthető belőle minden időszakban. Most egy egytálételt ajánlunk.

Sajtos-túrós zöldbab 

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg zöldbab, (1 üveg)10 dkg sajt, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint.

Elkészítés:
Az előkészített babot enyhén sós vízben, a megtisztított fokhagymával, főzzük puhára, s szűrőben csöpögtessük le. (A fokhagymát dobjuk ki.) Míg meleg, óvatosan – hogy a bab össze ne törjön – adjunk hozzá a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt túrót és a finomra vágott petrezselymet. Egy kivajazott tűzálló tálba szórjunk kevés zsemlemorzsát, terítsük bele a zöldbabos keveréket. A tetejét locsoljuk meg a tojás sárgájával elkevert, kissé sózott tejföllel. Morzsoljunk rá egy kis vajat és előmelegített forró sütőben süssük, míg a teteje meg nem pirul.
Én 15 percig 200 fokon, majd 15 percig légkeveréssel sütöttem.

Forrás:http://margit2.extra.hu/konyham.htm#stzbab

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, darált hús, leveles tészta, paradicsomlé, pite, skót

Skót pite magyar módra

Ez aztán az ütős, laktató étel! Darált hús kerül a leveles tésztából készülő fészekbe. A tálaláshoz a paradicsomos bab jó ötlet!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!