Facebook hozzászólás
260

Unortodox lecsó

A lecsó a legszabadabb étel, mindenki mással és másképp szereti, de minden formájában finom. Most egy olyan receptet mutatunk, amit biztosan nem találsz meg a szakácskönyvben, pedig érdemes kipróbálni!

Padlizsános-chillis lecsó

Hozzávalók:

2 fej hagyma ,

1 kg paprika,

két padlizsán,

háromnegyed kiló paradicsom,

só,

fokhagyma,

chillipaprika,

szezámmag

Elkészítés:

A hagymát kis kockákra, a paprikát szeletekre, majd kockákra vágjuk. a paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd kihalásszuk, így könnyen lejön a héja (amit boldogan le is húzunk), majd nyolcadoljuk. a padlizsánt sütőben minden oldalon picit átsütünk, neki így jön le könnyen a héja, meghámozzuk, daraboljuk, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Lemossuk. A hagymát üvegesre pirítjuk kevés olajon, majd beledobáljuk a paprikát és a padlizsánt, kicsit azt is odapirongatjuk, jöhet a paradicsom, és kevergetve főzni kezdjük. jöhetnek a fűszerek, és addig főzzük, míg jól szét nem főtt minden (igazából úgy jó, ha nem totálpépes, hanem még lehet látni a zöldséghatárokat).



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!