Ünnepi receptjeink

cvekedli, kacsa, kacsa comb, káposztás, konfitálás, lassan sütés, tészta, zsír

Konfitált kacsacomb cvekedlivel

A konfitálás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az épp gyöngyözik, nem forr. Magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.

Tovább
banán, karamell, tejszínhab, zabkeksz

Banoffee pite

Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni.

Tovább
dió, narancs, rugelach, szilvalekvár, ünnep

Narancsos, diós rugelach

A rugelach lengyel származású hanukai sütemény, Tubisvát, azaz a fák ünnepére szokták elkészíteni a zsidó konyhákban.

Tovább
marha szelet, marhahús, vadas

Vadas marhaszelet

A magyar konyha egyik közkedvelt étele, természetesen vadhúsból a legjobb, de be kell látnunk, vadhúshoz csak ritkán jutunk hozzá.

Tovább
szilvalekvár, tej, tojás, túró, túrós

Túrós ünnepi sütemény

A kelt tészta, túró, szilvalekvár, dió kombináció nagyon izgalmasnak tűnik ebben a receptben, biztos nem csalódik, aki elkészíti.

Tovább