Facebook hozzászólás
306

Ünnepi óriáskrémes

Sokan félnek a krémes készítéstől, többnyire a krém fog ki rajtuk. Ám ezzel a módszerrel nem csak egyszerű, de szép magas is lesz a krém, és nem fog elfolyni sem.

krémesHozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta,
  • 1 l tej,
  • 1 l víz,
  • 40 deka cukor,
  • 4 tasak vaníliás cukor,
  • 2o deka liszt,
  • 2o deka keményítő,
  • 1o db tojás,
  • 5oo ml tejszín
    Elkészítés
    A lapokat külön-külön kisütjük. A tojások fehérjét 1o kanál cukorral felverjük kemény habnak. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral, vaníliás cukorral, a 2o deka liszttel és a keményítővel 3-4 dl tej hozzáadásával homogén, csomómentes krémet keverünk. A megmaradt tejet és a vizet felforraljuk és a tojásos krémet belefőzzük állandó kevergetéssel, hogy kemény masszát kapjunk. Még a forró krémbe óvatosan belekeverjük a tojások habját. Mélyebb tepsibe belehelyezzük az egyik tésztát, majd ráöntjük a meleg krémet. Megvárjuk hogy kihűljön, majd a krém tetejére rásimítjuk az 5oo ml habtejszínt. A másik lapot felkockázzuk és úgy helyezzük rá a tejszínre.

    Leveles tésztába már „csomagoltunk” gombás csirkemell tölteléket is! Az egyik legkedveltebb vacsoránk lett!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!