Facebook hozzászólás
301

Uborkacsiga – avagy az ötletes tálalás

A szokásos gyors vendégváró kellékeket – sajtot, sonkát, főtt tojást, egyebeket – most nem kenyérre pakoljuk, hogy szendvics legyen belőlük, hanem uborkára. Nem munkásabb, viszont sokkal látványosabb, és az uborkacsiga minden bizonnyal a gyerekek kedvence is lesz!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók
8 csemege- vagy kovászos uborka
4 levél saláta
2 levél spenót
10 deka vékonyra szeletelt sajt
15 deka vékonyra szeletelt sonka
1 csomag póréhagyma
4 tojás
8 szem fekete olívabogyó

Elkészítése
A tojásokat tegyük fel főni. Az uborkákat leöblítjük, megszárítgatjuk. Mindegyikből egy vékony, félcentis csíkot vágunk le, ez lesz az alja, hogy ne guruljon el. Ezután egy tálra tesszük őket.
A sajtot, a sonkát, a spenót- és salátaleveleket vékony, legfeljebb 2 centi széles csíkokra vágjuk. Rétegesen egymásra tesszük a csíkokat, és feltekerjük úgy hogy a sonka kívül legyen. Ez lesz a „csiga” háza, amit egy fogpiszkálóval rögzítünk az uborka tetejére. Ezután a póréhagyma zöldjéből két kis vékony szálat vágunk. Két ponton késsel az uborka „elejébe” vágunk, és a hasítékokba állítjuk bele a póréhagyma zöldjét – ezek lesznek a csiga tapogatói. A megfőtt tojásokat vágjuk félbe, tegyünk rájuk egy nagyon kis kanálnyi mustárt, félig fedjük be apróra tépett salátalevelekkel, és „szemként” helyezzünk rá két fél olívabogyót vagy olívakarikát.

Életforma-tippek

Érdemes kipróbálni más feltétekkel is.

Vidám ételhez vidám tányér illik! Ezért most ezeket a színes kerámia kistányérokat ajánljuk, darabja 250 forint. S hogy ne árválkodjanak, van hozzájuk lapos és mély tányér is, úgyhogy komplett készletet állíthatsz össze magadnak, ha akarod, tarkabarkát, de választhatsz egy színt is. Ahogy neked tetszik!

De ha másmilyen tányért szeretnél, az Életforma Shopban érdemes szétnézned.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!