Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 14. 14:00 | Fajcsák Sándorné

Túrótorta liszt- és cukormentesen

Túróból számtalan finomabbnál finomabb desszertet varázsolhatunk, akár pohárkrémet, akár rétest, akár pitét, akár tortát szeretnénk készíteni. Ráadásul ez a változat liszt- és cukormentes, sokak kedvence lesz egész biztosan.

Liszt nélküli túrótorta, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók
50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola (elmaradhat)
édesítő
1 evőkanál búzadara
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vaníliás puding
1 csomag zselatinfix
Tetejére
pirított dió
kesudió
mandula
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt, mazsolát. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Megszórjuk pirított kesudióval. Jót tesz neki egy pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.

Málnás torta
Nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amennyire a leírás alapján látszik. Használhatunk hozzá készen vásárolt piskótalapot is, de csinálhatunk neki vajas-kekszes alapot is.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!