Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 08. 18:00 | Fajcsák Sándorné

Túrós krémes

Ez a süti hasonlít a Rákóczi túróshoz, de attól egy picit egyszerűbb. Viszont ugyanolyan finom, bátran ajánlom az elkészítését.

Túrós krémes, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához:
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
kevés tej

A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
citromhéj
mazsola
A tetejére:
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.

Rákóczi túrós mousse
Fogadjunk, hogy nem gondoltad, hogy a Rákóczi túróst akkor is elkészítheted, ha nem fogyasztasz fehér lisztet és cukrot? Pedig így van, senkinek sem kell lemondania ezentúl erről az élményről.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!