Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 08. 18:00 | Fajcsák Sándorné

Túrós krémes

Ez a süti hasonlít a Rákóczi túróshoz, de attól egy picit egyszerűbb. Viszont ugyanolyan finom, bátran ajánlom az elkészítését.

Túrós krémes, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához:
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
kevés tej

A töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
citromhéj
mazsola
A tetejére:
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál cukor

Elkészítés:
A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.

Rákóczi túrós mousse
Fogadjunk, hogy nem gondoltad, hogy a Rákóczi túróst akkor is elkészítheted, ha nem fogyasztasz fehér lisztet és cukrot? Pedig így van, senkinek sem kell lemondania ezentúl erről az élményről.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!