Facebook hozzászólás
708

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül

Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével! Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskótatekercs, amihez csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.

 

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül, Kép: Scitec Nutrition
Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül, Kép: Scitec Nutrition

Hozzávalók:

8 tojás fehérje

2 adag vaníliás Scitec 100% Whey Protein

csipet só

½  kg túró

5 dkg eritrit

1 tasak Scitec Shake & Wait fehércsokis-kókuszos protein

25 dkg vegyes bogyós gyümölcs, pl. szeder és ribizli

4-5 evőkanál kókusztej

1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, szitáld hozzá a 2 adag vaníliás proteint és óvatos mozdulatokkal forgasd össze. Oszlasd el egyenletesen a tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve borítsd egy kiterített konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Nagyon ragad, de nem baj, ha egy kevés a papíron marad. Még így, melegen tekerd föl, és tedd félre hűlni.

Közben készítsd el a krémet: a túrót keverd össze a reszelt citromhéjjal, az eritrittel (vaníliásat is használhatsz, vagy vanília aromát) és a Shake & Waittel. Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény a massza, mert még szilárdulni fog.

A kihűlt piskótatekercset kend meg a túrós masszával, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt, és tekerd fel. Kb. egy órát hagyd állni a hűtőben és tálalhatod is!

Top 3 túrós receptünk
A túró fantasztikus alapanyag, kalóriaszegény, hasznos fehérje a szervezet számára, és hát nem elhanyagolható tényező az sem, hogy finom, és sokoldalúan felhasználható. Megmutatjuk, melyik a mi három kedvenc receptünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!