Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 11. 18:00 | Kandikó Éva

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből

Nagyon szeretjük a túrófánkot, több receptem is van hozzá, de ez a kedvenc, amit nagymamámtól örököltem. Nyáron is elkészíthető, egy jó fejtettbableves utáni fogásnak egyszerűen tökéletes.

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor

Elkészítés:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, sőt, sütőport, cukrot. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ízlésünknek megfelelő formára vágjuk, ki is szaggathatjuk pogácsaszaggatóval, majd forró zsiradékban megsütjük. Lekvárral, vanília öntettel kitűnő.

 

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra. Próbáld ki egészséges receptünket te is!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, Bikács, pite, sütemény

Mezőföldi almás pite

Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?! Ajánlom farsangra is Nektek!

Tovább
bruschetta, falatka, fasrsang, pulyka

Pulykahúsos bruschetta

Farsangkor a pulyka sem alszik! Íme egy remek különlegesség,ha el akarod kápráztatni a barátaidat! Ez a recept Neked is menni fog!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!