Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 11. 18:00 | Kandikó Éva

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből

Nagyon szeretjük a túrófánkot, több receptem is van hozzá, de ez a kedvenc, amit nagymamámtól örököltem. Nyáron is elkészíthető, egy jó fejtettbableves utáni fogásnak egyszerűen tökéletes.

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
kevés só
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor

Elkészítés:
A lisztet eldörzsöljük a vajjal, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, sőt, sütőport, cukrot. A jól összegyúrt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ízlésünknek megfelelő formára vágjuk, ki is szaggathatjuk pogácsaszaggatóval, majd forró zsiradékban megsütjük. Lekvárral, vanília öntettel kitűnő.

 

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra. Próbáld ki egészséges receptünket te is!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, burgonya, kapor, krumpli

Spárgababos, krumplipürés kiscsibe

Az érdekes tálalás megkönnyítheti válogatós gyermekünk táplálását, a hasonló módon tálalt ebédek könnyebben tűnnek el a tányérról.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!