Facebook hozzászólás
2 131

Toszkán diós tészta, tejszínnel, fokhagymával

A magyar konyha nem igazán sokféle sós tésztával dicsekedhet – ráadásul vannak, akik még ezek egy részét is cukrosan szeretik –, de szerencsére az olasz konyha térnyerése ezen a téren jelentősen bővítette a kínálatot, amit most egy igen érdekes francia recepttel gazdagítunk. Érdemes megkóstolni!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
40 deka széles metélt
5 deka fenyőmag
15 deka dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2,5 deci tejszín vagy tej
5 deka reszelt keményebb juh- vagy kecskesajt
tengeri só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítése
A tésztát forró sós vízbe főzzük meg. A fenyőmagot egy száraz edényben pirítsuk aranybarnára, majd az olívaolajat és a fokhagymát  hozzátéve turmixoljuk össze a durvára tört dióval és zsemlemorzsával. Ezt a masszát összefőzzük a tejjel vagy a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és az így kapott szószt összeforgatjuk a tésztával. Tálalás előtt egész diódarabokkal és a reszelt juh- vagy kecskesajt sajttal megszórjuk.

Életforma-tippek

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A tésztafőzés amilyen egyszerű, olyan kényes művelet, és ha nincs megfelelő edényünk, akkor a végén még kényelmetlen is lehet a bajlódás a szűrővel meg egyebekkel. Egy jó tésztafőző fazékkal időt is spórolhatunk. Mi most ezt a kellemes kis szettet ajánljuk a kényelmes konyhai munkához.
Aki viszont az igazi rozsdamentes edényeket szereti, azok több ilyen tésztafőzőt is találhatnak az Életforma Shopban!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!