Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 15. 18:00 | Kandikó Éva

Török bulgur, a remek és egészséges köret

Biztos ti is találkoztatok már török büfékben ezzel a szép színű, pergős, isteni finom körettel, a “török rizzsel”. A név megtévesztő, hiszen nem rizsből, hanem bulgurból készül, méghozzá roppant egyszerűen.

Török bulgur, Kép: maxpixelfreegreatpicture.com

Kép: maxpixelfreegreatpicture.com

Hozzávalók:
1,5 csésze bulgur (1 csésze = 2,5 dl)
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál vaj
só, bors

tálaláshoz egy kevés petrezselyem

Elkészítés:
A bulgurt alaposan átmossuk, átöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a nagyon apróra vágott hagymát (én szeretek vöröshagyma krémet használni), kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is így járunk el. Rátesszük a bulgurt a hagymás alapra, átkeverjük, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel (ebben az esetben 3,75 dl), majd kis lángon addig főzzük a bulgurt, míg az összes folyadékot magába nem szívta. Időnként megkeverjük. Kb. 15 perc alatt elkészül az étel, de még legalább ennyi ideig hagyjuk fedő alatt pihenni. A tányéron megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

Diétás fasírt, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Igen, a képen is van bulgur, no meg egy remek diétás fasírt is. Szerintünk mindkettővel jól jársz, úgyhogy nincs más dolgod, csak kattints a képre!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!