Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 11. 18:00 | Fajcsák Sándorné

Tormás virslileves, ahogyan Judit készíti

Igazi retró leves, semmi manapság divatos hozzávaló nincs benne, csak leveszöldség, hagyma, tejfölös habarás és virsli. Nokedlit is lehet bele szaggatni, attól még kiadósabb lesz.

Tormás virslileves, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:

4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 közepes fej hagyma
10 dkg szalonna
2 pár virsli
1 deci főzőtejszín v. tejföl (ízlés szerint)
1-2 evőkanál liszt
só – leveskocka
ízlés szerint bors
petrezselyemzöld
2 evőkanál reszelt torma
Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a fűszereket.
A tejszínt (tejfölt) elkeverjük a tormával, a liszttel, esetleg pici tejet is önthetünk hozzá, ezzel behabarjuk a levest.
A felkarikázott virslit is hozzáadjuk, jól kifőzzük, a végén – aki szereti – az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Lehet beleszaggatni 1 tojásból készült nokedlit, így még tartalmasabb, laktatóbb lesz a leves.

Túrós prósza vegyes zöldséggel
Mutatunk a virslilevest követő ideális fogást, ez is egyszerű, olcsó recept, ráadásul nem is szokványos. Mindenképp megér egy próbát.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább
Balkán, bor, fokhagyma, padlizsán, pulyka, sajt

Pulykás moussaka

Ez a recept maga az őszi muzsika! Készíts mindent elő, azután csak rakod, meg rakod..., azután csak eszed, meg eszed, meg...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!