Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 15. 16:00 | Kandikó Éva

Tormakrémes sonkatekercs

Az a jó a húsvétban – többek között -, hogy sokféle ételt kínálhatunk az ünnepek alatt, van időnk végigkóstolni valamennyi ilyen tájt szokásos finomságot. Retró ételnek számít ez a tormakrémes sonkatekercs, de a nagy klasszikusok fénye sosem kopik meg. Jó minőségű alapanyagokat használva soha meg nem unható fogást készíthetünk belőle. 

Tormakrémes sonkatekercs, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
2 doboz natúr krémsajt
5 dkg vaj
ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
só, bors

Elkészítés:
A krémsajtot habosra kevertem a szobahőmérsékletű vajjal, kanalanként adagoltam hozzá a tormát, kóstolgatva, olyan 4 teáskanálnyit tehettem bele összesen. Borsot őröltem bele, majd kissé lehűtöttem, hogy könnyebben lehessen vele bánni, később pedig a sonkaszeletek rövidebb oldala mentén 4-5 teáskanálnyi krémet kentem a sonkára, feltekertem, és saláta alapra rakosgattam őket. Sajnos annyi krém nem maradt, hogy habzsákba töltve megdíszíthettem volna vele a tekercsek tetejét, így ez elmaradt.

 

Töltött tojás, a hidegtálak sztárja
Vannak ételek, amelyekhez szinte mindenki ugyanazt az emléket társítja. Szerintem ilyen a töltött tojás, amiről a legtöbbünknek a szilveszteri hidegtálak jutnak eszünkbe. Tojás, alatta a megszokott francia saláta, mellette pedig a szintén megszokott tormakrémes sonkatekercs. Így készítsd a töltött tojást.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, egytál étel, pulyka, rakott, tészta, zöldborsó, zöldség

Húsos, borsós rakott tészta

A rakott tészta azért jó találmány, mert szinte bármit képes befogadni, amit a hűtőben találunk, legyen az hús, zöldség, sajt.

Tovább
édesség, krém, málna, recept, szörp

Málnaszörpkrém – a mámor!

Édesapám egyik kedvence a málna! Ezt a receptet Neki ajánlom, és persze Nektek! Legyen ez egy jókedvű málnaünnep!

Tovább
bacon, borsó, brokkoli, csirke, őzgerinc forma, zöldborsó

Zöldséges csirkehúsos alagút

Remek módja a húsok elkészítésének, ha bacon köntösbe bújtatjuk őket. Őzgerinc formában sütve látványos étel lesz a végeredmény.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!