Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 15. 16:00 | Kandikó Éva

Tormakrémes sonkatekercs

Az a jó a húsvétban – többek között -, hogy sokféle ételt kínálhatunk az ünnepek alatt, van időnk végigkóstolni valamennyi ilyen tájt szokásos finomságot. Retró ételnek számít ez a tormakrémes sonkatekercs, de a nagy klasszikusok fénye sosem kopik meg. Jó minőségű alapanyagokat használva soha meg nem unható fogást készíthetünk belőle. 

Tormakrémes sonkatekercs, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
2 doboz natúr krémsajt
5 dkg vaj
ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
só, bors

Elkészítés:
A krémsajtot habosra kevertem a szobahőmérsékletű vajjal, kanalanként adagoltam hozzá a tormát, kóstolgatva, olyan 4 teáskanálnyit tehettem bele összesen. Borsot őröltem bele, majd kissé lehűtöttem, hogy könnyebben lehessen vele bánni, később pedig a sonkaszeletek rövidebb oldala mentén 4-5 teáskanálnyi krémet kentem a sonkára, feltekertem, és saláta alapra rakosgattam őket. Sajnos annyi krém nem maradt, hogy habzsákba töltve megdíszíthettem volna vele a tekercsek tetejét, így ez elmaradt.

 

Töltött tojás, a hidegtálak sztárja
Vannak ételek, amelyekhez szinte mindenki ugyanazt az emléket társítja. Szerintem ilyen a töltött tojás, amiről a legtöbbünknek a szilveszteri hidegtálak jutnak eszünkbe. Tojás, alatta a megszokott francia saláta, mellette pedig a szintén megszokott tormakrémes sonkatekercs. Így készítsd a töltött tojást.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!