Facebook hozzászólás
1 929

Töltött gomba, az isteni előétel

A gombát sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges zöldség, bár az is igaz, hogy elég nehezen emészthető, tekintve, hogy úgy, ahogy van, egy igazi fehérje bomba, amit nem mindenki bír gyomorral. Akik viszont szeretik, és bírják is, számos változatban készítik. Nálunk sajnos csak a felnőttek eszik, a gyerekeket a világból lehet vele kikergetni, mi azonban bármilyen formában képesek vagyunk elpusztítani percek alatt.

Töltött gomba, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:  

4 nagy, lapos gomba
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej hagyma apróra vágva (esetleg mogyoróhagyma, ha hozzájutunk)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika kis kockákra vágva
25 dkg apróra vágott gomba (ehhez tehetjük a gombák törzsét is)
75 ml vörösbor
szárított kakukkfű
1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:

A gombakalapok szárát kitörjük, apróra vágjuk, a fejeket félretesszük. Kis olajon 5-10 percig pirítjuk a 25 dkg gombavagdalékot, a hagymát, a fokhagymát és a paprika kockákat, amíg megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a vörösbort és a kakukkfüvet, a bort elpárologtatjuk. Ekkor csatlakozik a paradicsompüré a többiekhez, sózunk, borsozunk, és adunk még 2-3 percet, hogy összebarátkozzanak. A gombafejeket kívül-belül kicsit megolajozzuk, majd kikent tűzálló tálba tesszük, közepükre halmozzuk a tölteléket, és  betoljuk az előmelegített sütőbe. 190 fokon 20 percig sütjük. Az utolsó percben megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal, nem fogja elrontani. Ha főételnek szánjuk, adhatunk mellé bármilyen rizst köretnek. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető vega kaja, ami langyosan, köret nélkül előételként is megállja a helyét.

Sonkás töltött gomba – vacsora percek alatt
Egy fárasztó nap után mi másnak is örülhetnénk a legjobban, mint egy olyan receptnek, ami gyors és finom vacsorát ígér. Gombaimádóknak ajánljuk ezt a töltött változatot, körettel vagy anélkül. Ebben már van hús is, a pasinknak is tetszeni fog.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!