Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 07. 12:00 | Hegyvári Zoltán

Tex-mex töltelékkel sült kápia paprikák

Volt egy íz-elképzelésem, egy olyan villásreggeli képem, ami eltér a sima hétköznapiaktól. Lehet, hogy meghökkentő, de higgyétek el, fantasztikus lett a végeredmény. Egy kísérlet, ami bejött a kis családomnak – és nekem is.

Hozzávalók:
4 db kápia paprika
1 fej vöröshagyma
20-25 dkg darált sertés vagy marhahús
2-3 ek kukorica konzerv
2-3 ek paradicsompüré
1-2 ek mexikói fűszerkeverék
chili
só és bors
1/4 tábla étcsoki
1/4 doboz babkonzerv
cheddar sajt
Elkészítés:
Első lépésként hagymát pirítunk, majd beleszórjuk a darált húst, és hagyjuk kifehéredni. Só, bors, és valamilyen mexikói fűszerkeverékkel állítom be az ízeket, na meg egy kevés chilivel is. Kb. 2-3 evőkanálnyi konzerv kukoricát dobok a húsos alapba, rálocsolom a paradicsom pürét – és rotyogtatom tovább az egészet. Most érkezik a legfurább és legmegosztóbb összetevő, a csokoládé. Nem tej, hanem étcsokiról van szó – vagyis nem édesítjük a húst, hanem egy teltebb, izgalmas ízt adunk neki. Higgyétek el, a chili és a csokoládé olyan egyedi ízt ad, ami elsőre alig elképzelhető. Utolsó fázisként ízlés szerint öntünk a masszánkba konzerv babot, amit szintén összerottyantunk. A kápia paprikákat hosszába ketté vágjuk, kimagozzuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a paprikákba belekanalazzuk a masszát, majd rájuk reszeljük a sajtot. 220 C-os sütőben készre sütöttem az egészet. Menet közben még egyszer reszeltem rájuk sajtot, hogy még komplexebb legyen az íz és a látvány.

Húsimádó receptjeit itt találjátok.

Parasztreggeli
Legalább hétvégenként engedjünk meg magunknak egy kényelmes, tartalmas reggelit, legyen ez mondjuk a parasztreggeli!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

karfiol, őszi ínyencség, pulyka, saláta

Pulykás sült karfiolsaláta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz!

Tovább
C vitamin, egészséges, egytál étel, káposzta, savanyú káposzta, székely káposzta, tél

Székely káposzta, a téli kedvenc

Érdemes több napra való adagot készíteni belőle, mert mint a káposztás ételek általában, ez is többször melegítve a legfinomabb.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!