Facebook hozzászólás
908

Tepsis raffaello, amiből a sok is kevés

Igazi családi süteményt készítettünk, amolyan tepsi méretűt. Nem golyózgattuk a raffaellot, hanem becsületes szeletekre vágtuk, ahogy illik. Igazi vasárnapi desszert a kiadós ebéd, vagy egy kellemes délutáni séta után, a kávé mellé. A recept a lakótelepi jószomszédtól érkezett.

Hozzávalók:

Alul tészta, felül krém.

Tésztához

  • 6 tojás fehérje
  • 20 deka cukor
  • 10 deka kókuszreszelék
  • 10 deka liszt

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 20 deka cukor
  • 4 deci tej
  • 25 deka margarin

Elkészítés:
Tészta:
A 6 tojásfehérjét alaposan felverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd a masszát kizsírozott, kilisztezett közepes tepsibe öntjük. Közepes lángon 6-8 percig sütjük.
Krém:
A pudingport 1 deci tejjel, a vaníliáscukorral, 5 deka kristálycukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojások sárgáját is. Felforraljuk a tejet a maradék 14 deka cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az előbbi tojássárgás masszát, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 deka margarint.

A krémet a még tepsiben lévő kihűlt tésztára kenjük. A szeletek helyét jelöljük ki és a közepébe szúrjunk 1-1 szem pucolt mandulát. Végül a tetejét kókusszal megszórjuk, majd szeletekre vágjuk.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!