Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. március 30. 20:41 | PP-Eletforma

Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya

Burgonyából többféle rakottas variáció létezik. Kedvelt egytálétel, amelyhez alternatív módon lehet variálni a hozzávalókat. Most egy gyors és egyszerű változatot ajánlunk.

Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya

Hozzávalók: 1,5 kiló burgonya, 1 póréhagyma, 15 deka főtt füstölt sonka, 3 deci tejszín, 15 deka reszelt parmezán, 5 deka vaj, só, őrölt bors.

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Egy tűzálló jénait kikenünk a megmaradt vajjal, és lerakjuk a fele burgonyát. Rátesszük a sonkás pórét, majd beborítjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tejszínbe belekeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a burgonya-rakottasra. Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009 február-márciusi számában jelent meg.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!