Facebook hozzászólás
470

Tejszínes paradicsomleves

A paradicsom kedvező élettani hatásait senkinek sem kell bemutatnunk, azonban van egy különleges tulajdonsága is: fanyarkás íze miatt kiváló szomjoltó, hűsítő a nyári melegben.

A paradicsom salátákba is kiváló, de levesnek egyenesen mennyei – Kép: SXC

Hozzávalók:

1 liter friss paradicsomból készített átpasszírozott paradicsomlé,

2 deci tejszín,

1 darab zellergumó,

zeller zöldje,

1 babérlevél,

cukor,

só,

őrölt bors.

Elkészítése:

a paradicsomléhez körülbelül 1 deci vizet öntünk, és a zellerrel, zellerzölddel, babérral föltesszük főni. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Ha a zeller puhára főtt, és a lé is elfőtte a vizet, leszűrjük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt is, simára keverjük, és a hűtőben alaposan kihűtjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!