Facebook hozzászólás
4 015

Tejszínes őszibarack-krémleves

A gyümölcslevesek ízesítése általában nagyon hasonló, az ízüket azonban mégsem ez határozza meg, hanem az alapanyag aromája. Bár a bogyósokból készült levesek a legismertebbek, érdemes más gyümölcsökkel is próbálkozni. Az őszibarack az egyik, amit nem lehet kihagyni! Krémlevesként pedig egyenesen fenséges!

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula


Hozzávalók

60 deka őszibarack
10 deka cukor
1 deka szegfűszeg
1 deka fahéj
1 citrom
2 deci tejszín
5 deka liszt.

Elkészítése
A kimagozott őszibarackot feltesszük vízben főni. A cukorral, citrommal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük, esetleg egy csipet sót is tehetünk bele. Ha a barack megpuhult, a tejszínbe jól elkevert liszttel – habarással – sűrítjük, és turmixgéppel összekeverjük. Hidegen tálaljuk.

 

 

Életforma-tippek

 

● Tálaláskor a levest tejszínhabbal és gyümölcsgerezdekkel díszíthetjük.

Mint minden levest, a gyümölcsökből készülteket is lehet tányérban és csészében is tálalni, egyformán gusztusos és szép így is, úgy is. Mégis, a krémlevesekhez talán jobban illik a csésze.

Most kétféle stílusút is ajánlunk. A színes kerámiacsészék kedvesek, rusztikusak, egy darab 490 forintba kerül. Választhatsz, hogy egyszínű készletet állítasz-e össze, vagy tarkát. A 6 darabos kerámiaszettből is van hasonló, de van kicsit bohókás is. A rozsdamentes acélállvánnyal együtt 2.490 forint az ára, így a tárolással sem lesz gondod!

Persze ezeken kívül az Életforma Shopban nagyon sokféle csészét és bögrét is találhatsz. Nézd meg!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!