Facebook hozzászólás
389

Tejfölös-zelleres borsóleves

Bizony most nem kényeztet minket kellemes meleggel a nyár, ilyenkor jólesik egy gyorsan elkészíthető, finom leves, ami az alakunkat is rendben tartja, ami jól fog jönni, ha újra beköszönt a strandidő.

Hozzávalók:

1 fej hagyma

30 dkg zsenge zöldborsó

20 dkg zellergumó

1 csokor póréhagyma

1 fej savanykás alma

1 pohár tejföl

6 dl zöldségleves alap

só, bors petrezselyem, kakukkfű

Elkészítése:

A zellergumót megtisztítjuk, felkockázzuk, közben az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zellert és kis lángon néhány percig pirítjuk. Közben meghámozzuk és felszeleteljük az almát és felaprítjuk a pórét is és a borsóval együtt hozzáadjuk a zellerhez. Felöntjük a zöldségleves alappal és forrástól számítva legalább 15 percig főzzük, amíg a borsó jól meg nem puhul.

Beleöntjük a tejfölt és botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel és kakukkfűvel ízesítjük. Ha kell, egy pohár vízzel felengedjük, hogy hígabb legyen, és még néhány percig főni hagyjuk, majd mikor elkészült néhány zellerlevéllel díszíthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!