Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 18. 12:00 | Csaba Steffel

Tejfölös lencsesaláta almával és zellerrel

A lencse azon télen fogyasztott ételeink egyike, ami kitűnő vitamin- és ásványi anyag forrás, immunerősítő, szabadgyök megkötő tulajdonságokkal bír. Fogyasszunk belőle minél többet!

Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 pohár tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk, és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük.
Az öntethez a tejfölt a tormával és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesítjük. (Én csak egy egész pici cukrot tettem bele.)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt alaposan összeforgatjuk az öntettel. Jól lehűtve kínáljuk, kolbásszal, virslivel vagy sonkával. Csaba többi receptjét itt olvashatjátok.

Lencsét egész évben
Te is egy évben csak egyszer, új évkor eszel lencsét? Simán elmész mellette a boltban, a piacon? Azt hiszed, csak főzeléket lehet főzni belőle? Akkor bizony fel kell fednünk előtted a titkot: a lencse roppant változatosan használható, egészséges, gyakorlatilag az év bármely szakában fogyasztható növényünk.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!