Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 29. 19:00 | Krajcsó Judit

Tavaszi zöldségleves – krumpligombóccal

Egy jó kis zöldségleves igazi tavaszi vitaminbomba, főleg ha nem a megszokott módon tálaljuk. Ennek most főleg ízhatásában van a különlegessége, és abban, hogy nem hagyományosan levestésztával, hanem krumpligombóccal kínáljuk.

 

Gombócleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 nagyobb sárgarépa,
  • 1 petrezselyem gyökér,
  • 1 kisebb zellergumó.
  • 3+1 nagyobb krumpli,
  • zöldfűszer (lehet vegetával helyettesíteni)
  • pici olaj, só, bors, csipetnyi köménymag
  • liszt
Elkészítés:
Három krumplit külön megfőzünk sós vízben. A többi zöldséget megpirítjuk az olajon a kevés őrölt köménymaggal, és felöntjük kb. másfél liter vízzel, és tovább főzzük. Amikor a gombóchoz való krumpli megfőtt, átnyomjuk krumplinyomón,(vagy csak jól összetörjük) sózzuk, borsozzuk és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyű formálható (lágyabb) tésztát kapjunk.
A zöldségfélék mikor megpuhultak botmixszel pürésítjük. Ezt követően ismét felforraljuk, és belefőzzük a gombócokat. Petrezselyemzölddel és tejföllel tálaljuk, de citromkarikákat is adhatunk hozzá.
A krumplis muszakát próbáltad már? Ajánljuk ezt az isteni szerb receptet!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

cseh, gőzölés, kelt tészta, knédli

Knédli

Egyes feljegyzések szerint knédlit a 19. századból kezdve szolgálnak fel cseh sörözőkben. Remekül illik minden szaftos hús mellé.

Tovább
palacsinta, tojáslikőr, túró, zabliszt

Részeges túrós zabpalacsinta

Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.

Tovább
alma, babapiskóta, habos, tojásfehérje

Könnyű almás desszert

Alma még télen is kapható, ha szerencsénk van, még jó ízűt is sikerül kifognunk, és elég néhány darab ehhez a csodás desszerthez.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!