Facebook hozzászólás
714

Tavaszi darált húsos zöldségleves

A recept Szerbiából való, egy kedves ismerősömtől, ahol nagyon gyakran készítik ezt a finom krémes zöldséglevest. Egy kis marhahússal tettük izgalmassá és laktatóbbá. Bizonyára itthon is kedvenc lesz.

Hozzávalók:

• 30 deka karfiol
• 30 deka brokkoli
• 10 deka sárgarépa
• 1 darab zeller
• 1 darab póréhagyma  (fehér rész)
• 20 deka cukorborsó
• 20 deka burgonya
• 30 deka darált hús (marha)
• 2 deci tejföl

Elkészítés:
A zöldségféléket nagyobb darabokra felszeleteljük és enyhén sós, vagy vegetás vízben megfőzzük, majd pürésítjük. Egy másik edényben pici zsiradékon megdinszteljük a darált húst, egészen a zsírjára sütjük. Összeöntjük a zöldséges pürével és a kívánt sűrűségig felöntjük vízzel. Rövid ideig főzni (amíg a darált hús meg nem puhul). Tálaláskor belekeverjük a 2 deci tejfölt, és  petrezselyemzölddel díszítjük.

Tipp: Bár friss zöldségekből az igazi, de fagyasztott keveréket is vásárolhatunk, ha gyorsítani szeretnénk a műveletet. Én 1-2 gerezd fokhagymát azért még belecsempésztem, és pár csepp citrommal tettem pikánssá.

S hogy milyen desszertet ajánlunk a leves után? próbáld ki a legújabb sütés nélküli édességünket, a 3 pudingos keksz költeményt!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!