Facebook hozzászólás
1 763

Tavaszi citromos kevert süti

A leggyorsabban a kevert sütiket lehet elkészíteni, ezt már időben is lemértük. Ez a finomság kívül-belül citromos, és nem csak a formája, de az íze is igazi tavaszi felüdülés. Vidd magaddal kirándulni is!

Hozzávalók:

  • Kép: andio.hu

    2,5 dl natúr joghurt,

  • 20 dkg (teljes kiőrlésű) liszt,
  • 10 dkg  búzadara,
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 csipet Himalája só,
  • 20 dkg (nyírfa)cukor,
  • 3 db tojás,
  • 1 bio citromból nyert citromhéj (reszelve),
  • 1 fél citromból nyert citromlé

A citromos sziruphoz a tetejére: 15 dkg (nyírfa) cukor, 3 dl víz, 3 db citrom

Elkészítés:
Egy tálban elvegyíted a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a szódabikarbónát. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat összedolgozod kézi habverővel, majd a lisztes keverékhez öntöd. Kivajazott-kilisztezett (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítod a masszát.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt, tűzpróbáig sütöd.
Közben a citromos szirupot is elkészíted:
Kis lábasba öntöd a vizet, hozzáadod a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmelegíted, pár percig forralod.
A meleg süteményt villával megszurkálod, és a szirup felét rákanalazod. Alufóliával letakarod, állni hagyod negyed órán át, majd a maradék szirupot és rálocsolgatod. Kihűlve tálald. (Forrás: andio.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!